ホーム > 新着情報 > 《先輩からのメッセージ》シホンビン・ダニエル さん(インドネシア出身:静岡大学卒業)より

《先輩からのメッセージ》
「日本企業で働いている先輩からメッセージが届きました!」~Voice from senior

シホンビン・ダニエルさん(インドネシア出身)
静岡大学の総合科学技術研究科工学専攻を卒業し、現在はヤマハ発動機株式会社で働いています。SCDPの後輩である皆さんに向けてメッセージを送ってくれました。

SIHOMBING Daniel,(Indonesia),Graduate school of Shizuoka University, Department of Engineering,Working at YAMAHA MOTOR CO., LTD.

Enjoy your student life and study well !

・ Study Japanese, start now.
There are various ways of studying Japanese. You can choose the ways that use your hobbies. It does not have to be in the class or from books. Find your own way and enjoy studying.

・ Do not miss the opportunity
Campus is not the only place you can learn things. Keep an eye on information about activities, such as job hunting, internships, scholarships and other information Don’t miss the chance to try what you want.

学生生活をいっぱい楽しんで、いっぱい勉強して!

・今から日本語を頑張って勉強してください。
勉強は色々な方法があり、授業や本じゃなくても自分の趣味を使って日本語を勉強することもできます。
是非自分なりの方法を見つけて楽しく勉強してください。

・チャンスを逃さないこと
キャンパスの中だけが勉強だけではありません。就活、インターンシップ、奨学金、その他の情報が色々あり、毎日この情報をチェックしてやりたいことを絶対に見逃さないようにしてください。

ダニエルさん、ありがとうございます。
留学生の皆さん、ダニエルさんからのアドバイスを参考にして就活をがんばって下さいね。

OBOG交流会で後輩たちの質問に答えるダニエルさん